Мультимедийное научное исследование позволит пользователям Интернета совершить виртуальную экскурсию по Большому барьерному рифу в Австралии.

Используя высокотехнологичные подводные камеры, ученые тщательно исследуют Большой барьерный риф на глубине до 100 метров и позволят пользователям следить за каждым их шагом через YouTube и другие сервисы Google, сообщает Reuters.

Специально разработанные камеры, подключенные к подводным аппаратам, сделают тысячи панорамных снимков рифа по всей его длине (2300 км). Когда панорамы будут сшиты вместе ... Читати далі »

Просмотров: 793 | Добавил: af1311 | Дата: 25.02.2012 | Комментарии (0)







Просмотров: 923 | Добавил: af1311 | Дата: 07.02.2012 | Комментарии (0)

В Україні цей день відзначається вже четвертий рік поспіль завдяки ініціативи компанії «Майкрософт Україна». З моменту заснування були проведені сотні активностей, спрямованих на захист дітей в Інтернеті.

Основні серед них – це запуск освітнього сайту «Онляндія –безпечна веб-країна», на якому всі бажаючі можуть отримати необхідну інформацію, приєднатися до руху й зробити свій посильний внесок у вирішення проблеми.
Починаючі з 2008 року проведено 4 000 тренінгів для 161 000 учасників!

За підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, члена Коаліції за безпеку дітей в Інтернеті 07 лютого 2012 року в навчальних закладах України будуть проведені виховні заходи на тему безпеки дітей в Інтернеті.

Фахівці програми «Онляндія – безпека дітей в Інтернеті» підготували методичні рекомендації для учителів щодо організації та проведення тренінгу «Безпека в Інтернеті».

Тренінг (а ... Читати далі »
Просмотров: 815 | Добавил: af1311 | Дата: 06.02.2012 | Комментарии (0)

Міністерством освіти видано лист, яким визначено особливості проведення державної підсумкової атестації учнів шкіл у 2011/2012 навчальному році

Листом міністерства визначено дати проведення та перелік предметів державної підсумкової атестації, а також інші особливості проведення ДПА в усіх ланках шкільної освіти.

Відповідно до листа, підсумкова атестація у початковій школі триватиме з 11 до 20 травня, в основній з 15 до 30 травня, в старшій школі з 4 по 11 травня 2012 року.

В основній та старшій школі атестація розпочнеться з української мови, що є обов’язковим предметом ДПА для всіх учнів, а завдання традиційно буде оголошено у ден ... Читати далі »

Просмотров: 944 | Добавил: af1311 | Дата: 31.01.2012 | Комментарии (0)

Опис власного досвіду розкриває суть проблеми, над якою працює вчитель. Вона полягає в ефективному підвищенні орфографічної грамотності учнів молодших класів при вивченні словникових слів. Показана ефективна організація роботи з учнями над засвоєнням правопису слів, написання яких ґрунтується на історичному (традиційному) принципі правопису


Початкова школа пережила складний і водночас цікавий період реформування. Одним із найважливіших напрямів удосконалення навчання учнів у початкових класів є пошуки впровадження у навчально-виховний процес новітніх технологій навчання. Сьогодні вже не можливо навчати традиційно: у центрі навчально-виховного процесу має бути учень.

Від його творчої активності на уроці, вміння доказово міркувати, обґрунтовувати свої думки і не боятись помилитись, вміння спілкуватись з учителем, учнями класу залежить успіх у свідомому опануванні шкільної програми.

... Читати далі »
Просмотров: 3256 | Добавил: af1311 | Дата: 23.01.2012 | Комментарии (0)

Відкрите суспільство не може мати закриту школу. Навчальна архітектура шкільної освіти неминуче має стати відкритою, і з позиції вчителя, і з позиції учня, і з позиції батьків


Для педагога виникає проблема - як без утрат провести своїх учнів через пінні вали прибережних рифів на материк Знань, прихований за купами інформаційного сміття, у достатку принесеного очманілими вітрами часу.

Звичайна школа у віддаленому сільському районі... Два роки тому вона одержала технічну можливість доступу в Інтернет по існуючим міжміським телефонним каналам. Звичайно, таку можливість школа не могла не використовувати, і відбувся перший вихід в Інтернет.

Якість зв'язку - задовільна, у всякому разі, 31200 - звичайна швидкість. За цей час накопичено деякий досвід роботи в мережі:
ми знаємо, що реально корисне можна знайти в безкоштовних ресурсах;
що та за яку ціну можна придбати у платних ресурса ... Читати далі »
Просмотров: 898 | Добавил: af1311 | Дата: 23.01.2012 | Комментарии (0)

Зважаючи на проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу, Міністерством освіти надано календарний план закінчення навчального року, проведення державної підсумкової атестації та ЗНО-2012


У цьому навчальному році навчальні заняття у 1-8-х та 10-х класах завершуються 25 травня. У 4-х класах державна підсумкова атестація буде проведена під час навчального процесу з 11 по 18 травня із української мови та читання (мови навчання), математики.

Учні 9-х класів завершать заняття 14 травня, а державна підсумкова атестація пройде у період з 15 по 30 травня з п’яти навчальних предметів: українська мова, математика, біологія, географія, іноземна мова чи інший гуманітарний предмет за вибором навчального закладу або предмета, що вивчається поглиблено (для учнів спеціалізованих шкіл).

Випускники шкіл завершать навчальні заняття 3 травня, а державна підсумкова атестація одинадцятикласників відбу ... Читати далі »
Просмотров: 1022 | Добавил: af1311 | Дата: 23.01.2012 | Комментарии (0)

Якщо вам поталанило й у вашій школі з'явилась диковина - інтерактивна дошка, - відразу... з'являється чимало запитань


Дошка встановлена й готова до роботи - як її найкраще використовувати? Які програми потрібні для цього? Як за їх допомогою підготувати по-справжньому сучасний урок? У вас може скластися враження, що це суцільний головний біль... Але це не так!

Матеріали, підготовлені за сприяння фірми "АВ-ПРО" - офіційного дистриб'ютора інтерактивних дошок "Panasonic" в Україні, допоможуть вам зняти майже всі проблеми.

Монтуємо без проблем... Насамперед треба акуратно розпакувати нову дошку та ретельно ознайомитися з комплектацією. Вона може бути різною, але найголовніше - сама дошка: її треба в першу чергу закріпити на стіні. Від того де ви її розташуєте, будуть залежати місце та спосіб кріплення проектора. Стандартне пристосування для цього припускає різні варіанти, навіть під са ... Читати далі »
Просмотров: 1134 | Добавил: af1311 | Дата: 19.01.2012 | Комментарии (0)

Вже ні для кого не є новиною необхідність широкого застосування електронних засобів навчання у під час вивчення будь-якого предмету



Це – навіть не твердження, а практично догма, якої вимагає час, адже вчителю у його прагненні популяризувати, мотивувати увагу учнів до вивчення свого предмету доводиться конкурувати з чудово організованим світом мас-медіа, який яскраво, талановито і нав’язливо спонукає дитину до безкінечного перегляду телепрограм, мандрів "бродилками" та "стрілялками", фанатського руху – список принад залежить від віку дитини та можливостей батьківського гаманця.

Крім того, витрачаючи великі кошти на придбання комп’ютера для дитини з метою насамперед забезпечити нащадка гарним засобом навчання, багато хто з батьків не розуміє, що сам по собі комп’ютер – це своєрідна tabula rasa, яка буде виконувати лише ті функції, які у неї закладуть, тому дуже часто к ... Читати далі »
Просмотров: 1218 | Добавил: af1311 | Дата: 19.01.2012 | Комментарии (0)

Робота з інтерактивними та мультимедійними пристроями істотно допомагає навчанню. Це добрий вибір для тих учителів, які хочуть зацікавити своїх учнів, підвищити відвідуваність, полегшити засвоєння матеріалу, а також допомогти учням із фізичними вадами
Метою використання інтерактивного та мультимедійного обладнання в галузі освіти є підвищення компетенції вчителів у максимально ефективному використанні нових інформаційних, комунікаційних та інтерактивних технологій, стимулювання становлення нової культури педагогічного мислення. Візуалізація інформації з використанням сучасних технологій можлива різними засобами. У даний час використовуються такі засоби, як:
традиційний графопроектор (проектор);
РК-панель у поєднанні з проектором;
мультимедіа-проектор;
демонстраційні монітори з пристроями сполучення з комп'ютерною та відеотехнікою.

Звичайний проектор призначений для роботи зі сла ... Читати далі »
Просмотров: 1074 | Добавил: af1311 | Дата: 19.01.2012 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 50 51 52 53 54 ... 58 59 »