09:48
09.11.2017 День української писемності та мови

Відповідно до Указу Президента України від 06 листопада 1997р. № 1241/97 «Про День української писемності та мови», з метою вшанування пам’яті українського літописця Нестора - послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія, сприяння утвердження статуту української мови як державної, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу в Першотравенській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 був організований і урочисто відбувся День української писемності і мови.

У святкуванні Дня української писемності і мови взяли участь учні всіх вікових категорій. Для учнів початкових класів старшокласники провели Інформдайджест «Говоримо правильно. Культура спілкування», учні середніх класів із задоволенням переглянули під час перерв відеоролики ««Говоримо правильно». З нетерпінням учні чекали на радіодиктант національної гідності, в написанні якого взяли участь 164 учня школи (4-11-і класи) і 7 вчителів.

Але відзначення Дня української писемності і мови на цьому не скінчилося. Традиційним для учнів школи є проведення І (шкільного) етапу ХVІІІ Міжнародного конкурсу української мови імені Петра Яцика. Перед початком виконання завдань конкурсу учні здійснили подорож в історію виникнення писемності і мови, дізналися про Нестора-літописця і ознайомилися з діяльністю Петра Яцика – засновника Ліги українських меценатів (перегляд відеороликів і мультимедійних презентацій).

Переглядів: 589 | Додав: af1311 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: