19:53
11.01.2018 p. Запрошуємо до обговорення стандарту вчителя початкової школи

Запрошуємо до обговорення стандарту вчителя

початкової школи

Учителям початкової школи, батькам

Міністерство освіти і науки України пропонує до громадського обговорення проект професійного стандарту на професію «Вчитель початкової школи».

Зазначений проект професійного стандарту розроблено на виконання статті 51 Закону України «Про освіту» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 1077-р «Про затвердження плану заходів із впровадження Національної рамки кваліфікацій на 2016-2020 роки» з метою розвитку національної системи кваліфікацій.

Документ розроблений на виконання нового закону «Про освіту» та урядового розпорядження, яким затверджений план заходів із впровадження Національної рамки кваліфікацій на 2016-2020 роки.

Документом визначено основну мету професійної діяльності вчителя початкової школи, зокрема, умови праці, наявність спеціальних специфічних вимог до роботи за професією, особливі умови допущення до роботи, документи, що підтверджують професійну кваліфікацію тощо.

Також стандартом визначено особливості навчання та професійне зростання за професією, перелік трудових функцій та опис компетентностей, знань, умінь та навичок, необхідних для їх виконання.

Зауваження та пропозиції до проекту стандарту на професію «Вчитель початкової школи» прийматимуться Міністерством освіти до 23 січня 2018 року на електронну адресу: i_baluba@mon.gov.ua.

Переглядів: 1102 | Додав: af1311 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: