05:40
12.04.2011 Оприлюднено електронні версії збірників завдань державної підсумкової атестації школярів
Офіційно оприлюднено електронні версії збірників завдань державної підсумкової атестації (ДПА) у 2011 році для учнів початкової, основної та старшої школи





Нагадаємо, що особливості проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2010/2011 навчальному році визначені в інформаційно-методичному листі міністерства освіти, який також містить перелік збірників завдань для кожного атестаційного предмета відповідних класів.

Необхідно зазначити, що державна підсумкова атестація є формою контролю за відповідністю освітнього рівня випускників загальноосвітніх навчальних закладів І, II та III ступенів, відповідним навчальним програмам.

З усіх обов’язкових предметів атестація буде проведена письмово за рекомендованими збірниками. У разі проведення атестації за вибором, форму проведення атестації (усно чи письмово) обирають учні.

Результати державної атестації учнів будуть оцінені за 12-бальною шкалою відповідно до критеріїв оцінювання навчальних досягнень.

Учні 4-х класів пройдуть державну підсумкову атестацію з української мови, читання та математики, що буде проведена з 16 по 20 травня. Після закінчення початкової школи учні отримають табель успішності.

Атестація учнів 9-х класів буде проведена з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу. Вона проводитиметься з 31 травня по 18 червня.

Необхідно зазначити, що державна підсумкова атестація з української мови для випускників 9-х класів проводитиметься 31 травня у формі диктанту.

Після закінчення дев’яти класів навчання учні отримають свідоцтво про базову загальну середню освіту.

Цьогорічна підсумкова атестація для випускників 11-х класів буде проведена в письмовій формі з трьох предметів за наступним графіком:
20 травня - українська мова (переказ, обов’язково);
23 травня - історія України або математика (обов’язково для учнів, які навчалися у класах універсального профілю) або профільний предмет (для учнів які навчалися у класах з профільним навчанням);
26 травня - предмет за вибором.

Результати державної підсумкової атестації учнів одинадцятих класів будуть враховуватися при визначенні середнього балу атестата.

Випускники загальноосвітніх шкіл, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів, після отримання атестата мають пройти процедуру зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), як необхідного компонента вступу до ВНЗ.

Перелік електронних версій збірників завдань державної підсумкової атестації (ДПА) для учнів початкової, основної та старшої школи див. у розділі Державна підсумкова атестація.


За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 11.04.2011

Переглядів: 1309 | Додав: af1311 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: