11:23
19.03.2013 p. Держава продовжить оптимізацію навчальних закладів

Держава продовжить оптимізацію навчальних закладів

Цього року оптимізація загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів продовжиться, розширення мережі заплановане лише у дошкільній освіті

Відповідні заходи передбачені Національним планом дій на 2013 рік, що затверджений Президентом Януковичем, і будуть здійснені в рамках Програми економічних реформ на 2010-2014 роки.

Отже, одним з напрямів удосконалення системи управління освітою у 2013 році стане здійснення заходів щодо подальшого розширення мережі дошкільних, а також оптимізації загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів.

Мережу дитячих садків заплановано додатково збільшити на 50 закладів різних типів та форм власності. Виконання цього завдання покладене на Міносвіти та облдержадміністрації.

У свою чергу державою запланована подальша оптимізація мережі загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів, яка має здійснюватися з урахуванням необхідності підвищення якості та доступності освіти.

Процес оптимізації мережі навчальних закладів буде проходити відповідно до методики створення освітніх округів, що схвалена урядом у вересні минулого року.

Як відомо, метою відповідних урядових рекомендацій є формування системи навчальних закладів, необхідної для надання освітніх послуг кожній дитині, з урахуванням ефективного використання наявних ресурсів.

Освітні округи мають створюватися з метою задоволення допрофесійних, професійних запитів та культурно-освітніх потреб населення. Округи є добровільними об’єднаннями у межах адміністративно-територіальних одиниць навчальних закладів, що провадять діяльність із створення умов для здобуття загальної середньої освіти, допрофільної підготовки і профільного навчання, поглибленого вивчення окремих предметів тощо.

Як відомо, у Міністерстві освіти зазначають, що скорочення мережі навчальних закладів викликане зниженням кількості учнів, внаслідок низької народжуваності впродовж 20 років.

"У країні, як і в усьому світі, відбувається процес оптимізації мережі навчальних закладів. Скорочення кількості шкіл викликане тим, що за 20 років кількість учнів внаслідок зниження народжуваності зменшилася майже на 40%", - підкреслюють фахівці профільного відомства.
За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 15.03.2013
Переглядів: 849 | Додав: af1311 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: