03:35
Інформація про час, відведений на виконання завдань державної підсумкової атестації школярів у 2011 році

Інститут інноваційних технологій і змісту освіти, враховуючи численні звернення зацікавлених осіб, надав інформацію стосовно часу, що буде відведено на проведення ДПА в початковій, основній та старшій школі з відповідних предметів

Проведення державної підсумкової атестації учнів загальноосвітніх шкіл у 2010/11 навчальному році регламентується листом МОН №1/9-950 від 30.12.10 року, а особливості проведення ДПА визначені в інформаційно-методичному листі №1/9-109 від 17.02.11 р.

Державна підсумкова атестація (ДПА) в початковій школі

У початковій школі державній підсумковій атестації підлягають результати навчальної діяльності учнів четвертих класів з української мови (мова і читання) та математики.

У навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин можуть підлягати атестації результати навчальної діяльності з мови навчання (мова і читання).

Державна підсумкова атестація проводиться в усіх загальноосвітніх навчальних закладах відповідно до календарного планування на другому чи третьому уроці, окрім понеділка та п’ятниці.

На проведення атестації в початковій школі з кожного навчального предмета відводиться 1 академічна година.

Державна підсумкова атестація (ДПА) в основній школі

Атестація в основній школі проводиться з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу.

У загальноосвітніх навчальних закладах (класах, групах) з поглибленим вивченням предметів, спеціалізованих навчальних закладах, ліцеях, гімназіях, колегіумах таким предметом за вибором може бути той, що вивчався поглиблено.

З усіх обов’язкових предметів атестація проводиться письмово за збірниками, рекомендованими Міністерством освіти і науки України. У разі проведення атестації за вибором, форму проведення атестації (усно чи письмово) обирають учні.

Державна підсумкова атестація з української мови проводиться в письмовій формі (диктант) за завданнями, оголошеними Міністерством освіти і науки України по радіо та телебаченню в день проведення атестації.

На проведення атестації в письмовій формі відводиться такий час:

українська мова, мова навчання (для загальноосвітніх навчальних закладів (класів) з навчанням російською чи та іншими мовами національних меншин) – 1 астрономічна година (відлік часу ведеться від початку читання вчителем тексту);
математика – 150 хвилин для учнів загальноосвітніх класів і 180 хвилин для учнів класів з поглибленим вивченням математики;
фізика – 90 хвилин для учнів загальноосвітніх класів і 120 хвилин для учнів з поглибленим вивченням фізики;
іноземна мова – 35 хвилин;
біологія, географія, українська література, світова література, інтегрований курс "Література (національної меншини та світова)", правознавство (практичний курс), історія України, всесвітня історія, художня культура, хімія, інформатика – 90 хвилин.

Відлік часу розпочинається з моменту початку роботи учнів над завданнями.

Державна підсумкова атестація, що проводиться у письмовій формі, розпочинається о 9.00, а в усній формі - для першої групи - о 9.00, для другої групи - о 14.00. Інший час початку проведення державної підсумкової атестації має бути погоджений навчальними закладами з відповідними органами управління освітою.

Державна підсумкова атестація (ДПА) у старшій школі

Державна підсумкова атестація в старшій школі проводиться з трьох предметів:
- українська мова;

- профільний предмет (для учнів які навчалися у класах з профільним навчанням); 

- історія України або математика (для учнів, які навчалися у класах універсального профілю);

- предмет за вибором.

При вивченні двох профільних предметів (наприклад, фізики і математики у фізико-математичному профілі) атестацію складають із одного з них за вибором учня. Другий профільний предмет може обиратися учнями для складання атестації як предмет за вибором.

Державна підсумкова атестація з української мови є обов’язковою і проводиться у формі переказу без творчого завдання за текстом, визначеним Міністерством освіти і науки України і оголошеним по радіо та телебаченню в день проведення атестації.

На проведення атестації в письмовій формі відводиться такий час:
українська мова, мова навчання (для загальноосвітніх навчальних закладів (класів) з навчанням російською чи та іншими мовами національних меншин), українська література, світова література, інтегрований курс "Література (національної меншини та світова)", історія України, всесвітня історія, правознавство, "Людина і світ", "Людина і суспільство", "Основи філософії", біологія, географія, основи економіки, хімія, фізика, астрономія, інформатика, трудове навчання (технології) – 90 хвилин;
математика –для учнів загальноосвітніх класів – 90 хвилин, для учнів профільних класів – 150 хвилин, для учні класів з поглибленим вивченням математики – 180 хвилин;
іноземна мова – 35 хвилин;
фізична культура – 3 академічні години.

Відлік часу розпочинається з моменту початку роботи учнів над завданнями.

Державна підсумкова атестація розпочинається о 9.00. Інший час початку проведення державної підсумкової атестації має бути погоджений навчальними закладами з відповідними органами управління освітою.

Додатково див.:
Про особливості проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2010/2011 навчальному році. Лист МОН №1/9-109 від 17.02.11 року;
Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2010/2011 навчальному році. Лист МОН №1/9-950 від 30.12.10 року.
Державна підсумкова атестація у старшій школі. ДПА 11 клас
Державна підсумкова атестація в основній школі у 2011 році. ДПА 9 клас
Державна підсумкова атестація в початковій школі у 2011 році. ДПА 4 клас
МОН надало перелік питань, що будуть включені до екзаменаційних білетів учнів 9-х класів

Переглядів: 994 | Додав: af1311 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: