Опис власного досвіду розкриває суть проблеми, над якою працює вчитель. Вона полягає в ефективному підвищенні орфографічної грамотності учнів молодших класів при вивченні словникових слів. Показана ефективна організація роботи з учнями над засвоєнням правопису слів, написання яких ґрунтується на історичному (традиційному) принципі правопису


Початкова школа пережила складний і водночас цікавий період реформування. Одним із найважливіших напрямів удосконалення навчання учнів у початкових класів є пошуки впровадження у навчально-виховний процес новітніх технологій навчання. Сьогодні вже не можливо навчати традиційно: у центрі навчально-виховного процесу має бути учень.

Від його творчої активності на уроці, вміння доказово міркувати, обґрунтовувати свої думки і не боятись помилитись, вміння спілкуватись з учителем, учнями класу залежить успіх у свідомому опануванні шкільної програми.

... Читати далі »
Просмотров: 3257 | Добавил: af1311 | Дата: 23.01.2012 | Комментарии (0)

Відкрите суспільство не може мати закриту школу. Навчальна архітектура шкільної освіти неминуче має стати відкритою, і з позиції вчителя, і з позиції учня, і з позиції батьків


Для педагога виникає проблема - як без утрат провести своїх учнів через пінні вали прибережних рифів на материк Знань, прихований за купами інформаційного сміття, у достатку принесеного очманілими вітрами часу.

Звичайна школа у віддаленому сільському районі... Два роки тому вона одержала технічну можливість доступу в Інтернет по існуючим міжміським телефонним каналам. Звичайно, таку можливість школа не могла не використовувати, і відбувся перший вихід в Інтернет.

Якість зв'язку - задовільна, у всякому разі, 31200 - звичайна швидкість. За цей час накопичено деякий досвід роботи в мережі:
ми знаємо, що реально корисне можна знайти в безкоштовних ресурсах;
що та за яку ціну можна придбати у платних ресурса ... Читати далі »
Просмотров: 898 | Добавил: af1311 | Дата: 23.01.2012 | Комментарии (0)

Зважаючи на проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу, Міністерством освіти надано календарний план закінчення навчального року, проведення державної підсумкової атестації та ЗНО-2012


У цьому навчальному році навчальні заняття у 1-8-х та 10-х класах завершуються 25 травня. У 4-х класах державна підсумкова атестація буде проведена під час навчального процесу з 11 по 18 травня із української мови та читання (мови навчання), математики.

Учні 9-х класів завершать заняття 14 травня, а державна підсумкова атестація пройде у період з 15 по 30 травня з п’яти навчальних предметів: українська мова, математика, біологія, географія, іноземна мова чи інший гуманітарний предмет за вибором навчального закладу або предмета, що вивчається поглиблено (для учнів спеціалізованих шкіл).

Випускники шкіл завершать навчальні заняття 3 травня, а державна підсумкова атестація одинадцятикласників відбу ... Читати далі »
Просмотров: 1022 | Добавил: af1311 | Дата: 23.01.2012 | Комментарии (0)