11:46
Місячник військово-патріотичного виховання
Під час мысячника в школі проводились військово-патріотичні заходи різноманітні за змістом і спрямованістю: а) інформаційного, просвітницького характеру (лекції, політінформації, конференції, зустрічі, тематичні вечори, бесіди); б) дійового, практичного спрямування (окремі види змагань, конкурси, гурткова робота; в) комплексні, з усвідомленням їх суспільної і особистісної значущості (дискусії, огляди-конкурси, військово-спортивні свята, походи по місцях бойової та трудової слави народу України, декади оборонно-масової роботи.
Особливо насиченим виявився День Збройних Сил України – 6 грудня. В цей день була проведена єдина класна година на тему «Українським збройним силам слава нині і повік!» з метою вивчення учнями основ державної незалежності та суверенітету, ролі і місця Збройних Сил, значення військової служби та військового обов’язку, історії формування і будівництва Збройних Сил України, історичних та духовних джерел національної військової організації. Старшокласники взяли участь у воєнізованих змаганнях «Козацькі розваги» на яких продемонстрували свою фізичну підготовку, винахідливість, спритність, ознайомились зі специфікою військової праці.
Учні 3-4 класів взяли участь у святковому конкурсі «Козацькому роду нема переводу». Вже в молодших класах учні усвідомлюють такі поняття, як «Батьківщина», «подвиг», «патріот», вчаться шанувати землю батьків, вивчають свій родовід.
Важливою подією для учнів став конкурс «Моя пісенна Україна».
В номінації «Сольний спів» перше місце отримав(ла) Коваленко К. (10-А), друге місце – Костенко І. (6-А), третє місце розділили Пронюшкіна М. (8-А) та Фербей І. (4-А).
В номінації «Вокальні ансамблі»:
І місце – 4-А; ІІ м. – 6-А; ІІІ м. – 5-Б; ІVм. – 5-А.
В номінації «Юні поети» перше місце отримала Ітяксова Є. (6-А), друге – Рябінська М. (5-А), третє – Урбан І. (5-А), четверте – Нєвєрова Ю. (6-Б).
З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС 14 грудня було проведено єдину класну годину на тему «Герої Чорнобиля».
В шкільній бібліотеці під керівництвом Лемешко Н.О. була організована книжкова виставка на тему «Битва за Чорнобиль».
Учні 11-Б класу в актовій залі школи з метою вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, провели реквієм під назвою «Воїнам Чорнобиля» .
Військово-патріотичне виховання здійснюється насамперед у процесі навчання, де в учнів закладається фундамент глибоких знань, формуються світогляд, національна самосвідомість.
Переглядів: 1054 | Додав: vr_vr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: